Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ενεργότητα ύδατος"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Μελέτη διατηρησιμότητας αγγουριού με χρήση αναλυτικών τεχνικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10)Το αγγούρι είναι ο καρπός που προέρχεται από το έρπον και αναρριχώμενο ετήσιο φυτό της αγγουριάς Cucumis Sativus, γνωστή στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως «Σίκυος» ή «Σίκυς» ο ήμερος (Φραγκούλης, 2022). Η παρούσα εργασία ... -
Μελέτη διατηρησιμότητας παστουρμά με χρήση αναλυτικών μεθόδων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-27)Ο παστουρμάς αποτελεί ένα ζυμούμενο προϊόν ωρίμανσης από αυτοτελή τεμάχια κρέατος, το οποίο διαθέτει ως εξωτερικό επικάλυμμα το τσιμένι (Trigonella Foenum-graecum) και είναι μακράς διαρκείας σε αποθήκευση υπό ψύξη. Στην ... -
Σχεδιασμός και παραγωγή αφυδατωμένων μανιταριών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)Η καλλιέργεια των μανιταριών (Lentinula edodes ) τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται κυρίως γιατί είναι πολύ πιο γευστικά από το ευρέως γνωστό λευκό μανιτάρι ενώ έχουν ανάλογη θρεπτική αξία. Όμως δεν παύει να είναι ένα ...