• Επίδραση του Zygosaccharomyces bailii σε συνθετικά υποστρώματα 

      Καράι, Ιωάννα; Δεμιρτζής, Εμμανουήλ-Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-01)
      Εδώ και πολλές δεκαετίες, ο συμβατικός σακχαρομύκητας, Saccharomyces cerevisiae, αποτελεί τον κατεξοχήν οργανισμό που επιτελεί την αλκοολική ζύμωση. Ωστόσο, λόγω της αύξησης της χρήσης των non-Saccharomyces ζυμών, γνωστές ...
    • Μελέτη της Metschnikowia pulcherrima στην παραγωγή ζύθου 

      Τόρε, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)
      Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζυθοποιίας έχει στραφεί στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και παραγωγής ζύθων με πολύπλοκα αρωματικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ζυμομύκητες, οι οποίοι σε διαφορετικές συνθήκες ...
    • Μελέτη της Torulaspora delbrueckii στην παραγωγή οίνου και ζύθου 

      Μπότσιου, Χαρά-Ναταλία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)
      Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία παραγωγής οίνου και ζύθου έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη βελτίωση των προϊόντων της, έπειτα και από απαίτηση του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα πιο εξελιγμένα και πολύπλοκα γευστικά ...