Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Καροτενοειδή"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Καροτενοειδή σε ενισχυμένα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον εντός της επιστημονικής κοινότητας για τρόφιμα ενισχυμένα ή εμπλουτισμένα με βιοδραστικά φυσικά συστατικά (πχ. φαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, κά), καθώς ... -
Λυκοπένιο: Η βιολογική, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική του δράση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-01)Το λυκοπένιο ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μόλις διπλάσια του β-καροτένιου και δεκαπλάσια της α-τοκοφερόλης. Καθώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να βιοσυνθέσει τα καροτενοειδή, η ... -
Χαρακτηριστικά, ιδιότητες και μέθοδοι εκχύλισης του αβοκαντελαίου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Το αβοκάντο θεωρείται ένα τροπικό φρούτο ύψιστης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Το αβοκαντέλαιο παράγεται από το αβοκάντο μέσω μιας σειράς από βιολογικές, φυσικές και χημικές μεθόδους και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ...