Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Μαλαγουζιά"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Εκτίμηση απωλειών παραγωγής από ασθένειες του ξύλου της αμπέλου και διερεύνηση των παθογόνων αιτίων στις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά και Gewürztraminer στην περιοχή της Νεμέας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Η πτυχιακή αυτή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την εκτίμηση των απωλειών παραγωγής από ασθένειες του ξύλου της αμπέλου (Greapvine Trunk Diseases-GTDs) αλλά και τη διερεύνηση των παθογόνων αιτίων στις ποικιλίες ... -
Εκτίμηση απωλειών παραγωγής από ασθένειες του ξύλου της αμπέλου και διερεύνηση των παθογόνων αιτίων στις ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά και Μοσχάτο Λευκό στην περιοχή του Κορωπίου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την εκτίμηση των απωλειών παραγωγής από ασθένειες ξύλου της αμπέλου (GreapevineTrunkDiseases –(GTD) και την διερεύνηση των παθογόνων αίτιων στις λεύκες ποικιλίες ... -
Μελέτη της οξειδωσιμότητας σε ποικιλία της Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-30)Η Μαλαγουζιά ή Μαλαγούζια αποτελεί μια ελληνική λευκή ποκιλία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Καλλιεργείται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και για αυτό ο τελικός οίνος που προκύπτει, διαφέρει από τόπο ... -
Οργανοληπτικός έλεγχος οίνων της ποικιλίας Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-11)Η ποικιλία της Μαλαγουζιάς χαρακτηρίζεται ως η ποικιλία-πεμπτουσία του σύγχρονου ελληνικού οινικού κόσμου και δείχνει στους οινοπαραγωγούς τον τρόπο να ανακαλύψουν ξανά το δυναμικό τους. Παρά την πεποίθηση ότι είχε εξαφανιστεί ... -
Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ... -
Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά