Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Πικρή γεύση"
Αποτελέσματα 1-2 από 2
-
Εφαρμογή in silico τεχνικών για τον προσδιορισμό νέων ενώσεων ενεργοποιητών της πικρής γεύσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-19)Οι διατροφικές επιλογές και οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη γεύση των τροφίμων. Από τις βασικές γεύσεις, η πικρή γεύση θεωρείται ως η πιο περίπλοκη και συνεπώς πολλοί ... -
Εφαρμογή υπολογιστικών τεχνικών για την πρόβλεψη νέων ενισχυτικών γεύσης από εκχυλίσματα βασιλικού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-26)Η ανθρώπινη γεύση μπορεί να διακριθεί σε πέντε βασικές κατηγορίες: γλυκιά (sweet), πικρή (bitter),όξινη (sour), αλμυρή (salty), και umami. Αποτελεί ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και ποτών, ...