Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Υγρή χρωματογραφία"
Αποτελέσματα 1-7 από 7
-
Ανασκόπηση στις αναλυτικές μεθόδους προσδιορισμού των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Οι βιταμίνες είναι από τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Με την αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη πολυβιταμινούχων προϊόντων έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανησυχίες στον τομέα της ... -
Ανιχνευτές στην HPLC. Εφαρμογές στις αναλύσεις του οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Τα τελευταία χρόνια οι αναφορές της υγρής χρωματογραφίας (liquid chromatography) έχουν αυξηθεί, εφόσον το φάσμα των εφαρμογών της είναι αρκετά ευρύ. Περίπου το 80% των διαδεδομένων χημικών ενώσεων που μελετώνται στον ... -
Εντοπισμός νοθείας στα αλκοολούχα ποτά με χρήση υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας και μεταβολομικής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)Η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ευεργετική για την υγεία. Ορισμένα οφέλη προέρχονται άμεσα από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άλλα από την υψηλή περιεκτικότητα των αλκοολούχων ποτών σε διάφορες πολυφαινολικές ... -
Μελέτη συστήματος υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης HPLC (High Performance Liquid Chromatography) και εφαρμογές για τον διαχωρισμό μορίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09)Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση και η μελέτη ενός συστήματος υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης ΗPLC και οι εφαρμογές του στον διαχωρισμό των μορίων. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι ... -
Μεταβολικά σύνδρομα και λειτουργικά τρόφιμα: προσδιορισμός δεικτών φλεγμονής (ισοπροστανίων) με χρήση χρωματογραφικών τεχνικών σε δείγματα κλινικών μελετών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-17)Τα τελευταία χρόνια, τα λειτουργικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος λόγω των βιοδραστικών συστατικών τους και των ευεργετικών, για την ανθρώπινη υγεία, δράσεων που παρουσιάζουν. Τα μανιτάρια ... -
Πεπτιδικές ενώσεις στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελείται από πολυάριθμες ενώσεις, διαφόρων κατηγοριών που καθεμία συνεισφέρει στο τελικό προϊόν και στην διατήρησή του κατά ... -
Πρωτεομική ανάλυση στελεχών τρίχας σε ενεργό φάση αύξησης παιδιατρικών ασθενών με Διαβήτη τύπου 1
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-24)ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΣΚΟΠΟΣ: Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυτοανοσία στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (ΣΔτ1) ξεκινάει αρκετό διάστημα πριν την εμφάνιση των κλινικών εκδηλώσεων. Η τρίχα στον άνθρωπο επιμηκύνεται ...