Now showing items 1-2 of 2

    • Διατροφική έκθεση στο ακρυλαμίδιο μέσω κατανάλωσης θερμικώς επεξεργασμένων τροφίμων 

      Δετοράκη, Στεφανία; Χάσικου, Ευφροσύνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-26)
      Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ουσία που σχηματίζεται κατά την θερμική επεξεργασία, ορισμένων τροφίμων, σε θερμοκρασίες άνω των 120°C,και σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Σχηματίζεται κυρίως σε τρόφιμα πλούσια σε άμυλο, όπως ...
    • Διοξίνες στα τρόφιμα. Παρουσία και διατροφική έκθεση 

      Κατσούλη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Το θέμα της παρούσης εργασίας πραγματεύεται τις διοξίνες στα τρόφιμα. Οι διοξίνες είναι έμμονοι οργανικοί ρύποι που αποτελούν προϊόντα καύσης και έχουν την ιδιότητα να μεταφέρονται σε μακρινές αποστάσεις με αποτέλεσμα να ...