Now showing items 1-4 of 4

    • Αξιολόγηση του βαθμού ωρίμανσης της μπανάνας με χρήση ανάλυσης εικόνας και υφής και ενόργανων μεθόδων χημικής ανάλυσης 

      Μούκα, Ελισσάβετ; Αουάντ, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με ευρεία κατανάλωση φρούτα ανά την υφήλιο που η μικρή διάρκεια ζωής της από την έναρξη της ωρίμανσης σε συνδυασμό με το ότι η μεταφορά της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ...
    • Αξιολόγηση ωρίμανσης τομάτας με χρήση αναλυτικών τεχνικών 

      Τσάφου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-19)
      Η τομάτα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο καλλιεργητικό προϊόν, αρκετά ευπαθές από τις περιβαλλοντικές μεταβολές. Στη μελέτη αυτή, αξιολογήθηκε η διατηρησιμότητα και η ποιότητα των καρπών της τομάτας σε θάλαμο ...
    • Η επίδραση της ωρίμανσης στη σύσταση των σκληρών τυριών 

      Ράπτη, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-27)
      Η Γραβιέρα Κρήτης αποτελεί ένα από τα γνωστότερα τυριά ΠΟΠ της Ελλάδας καθώς ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που είναι αποτέλεσμα μίας πολυδιάστατης διαδικασίας, της ωρίμανσης. Κατά την ωρίμανση, ...
    • Μελέτη ωρίμανσης φράουλας 

      Λαδίκα, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Η φράουλα αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαλλοίωτο φρούτο με μικρή διάρκεια ζωής μετά την συγκομιδή, ενώ χαρακτηρίζεται και από μεγάλη μεταβλητότητα ως προς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Στη παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε ...