Browsing by Keywords "Staphylococcus aureus"
Now showing items 1-4 of 4
-
Methicillin Resistant Staphylococcus aureus στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-27)Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως επηρεάζονται από διάφορα είδη μικροοργανισμών που υπάρχουν στο περιβάλλον. Αυτοί οι μικροοργανισμοί εμφανίζουν την δυνατότητα πρόκλησης πολλαπλών ασθενειών, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ... -
Ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά των παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Ways of treatment through a 7-micoorganism analysis, when the food is infected or contaminated. Use of antibiotics in food or animals. Closing we highlight the effects on public health and an analysis on resistant strains ... -
Μεθικιλλίνη ανθεκτικός Staphylococcus pseudintermidius (MRSP) & Μεθικιλλίνη ανθεκτικός Staphylococcus aureus (MRSA) στα ζώα συντροφιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-30)Τα τελευταία χρόνια, ο επιπολασμός των ανθεκτικών σε μεθικιλλίνη σταφυλοκόκκων, όπως ο Staphylococcus aureus (MRSA) και ο Staphylococcus pseudintermedius (MRSP), έχει αυξηθεί σημαντικά με τη μετάδοσή τους μεταξύ ζώων ... -
Φυσικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες έναντι τροφιμογενών παθογόνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-15)Εμπορικά διαθέσιμες σκόνες Μαύρου πιπεριού, Πράσινου πιπεριού καθώς και κόκκινης πιπεριάς Καγιέν προστέθηκαν σε ποσοστό 5% κ.β. σε νερό. Κατόπιν ρυθμίστηκε το pH με 1 N HCl/ 1 N NaOH σε τιμές 4.5, 5.5 και 6.5 και κατόπιν ...