• Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του 

      Βασιλόπουλος, Βασίλειος; Παρασκευοπούλου, Ελεάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ...
    • Παρασκευή και μελέτη βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση των βοτάνων «Σαμπούκος» και «Κάρδαμο» 

      Κουτρούλη, Χριστίνα; Κουφαλέξη-Βένιου, Ολυμπία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Κατά την αρχαιότητα η απουσία της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και κατά συνέπεια των φαρμάκων οδήγησε τον άνθρωπο στην αξιοποίηση φυσικών παραγόντων ως ανάγκη για επιβίωση και ιατρική περίθαλψη. Αναζήτησε έτσι από την ...