• Ανίχνευση Salmonella spp. και Escherichia coli με μοριακές τεχνικές σε οπωροκηπευτικά 

      Ανυφαντή, Αντιγόνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
      Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων από τροφιμογενείς λοιμώξεις, λόγω κατανάλωσης τροφίμων που είχαν επιμολυνθεί από τα παθογόνα βακτήρια Salmonella spp. και Escherichia coli. Στόχος της παρούσας ...
    • Πολυμορφισμοί της δυσανεξίας στην λακτόζη 

      Ίλι, Κωνσταντίνα - Λορεντάνα; Καμπούτση, Δημητρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-25)
      Η λακτόζη είναι ένας δισακχαρίτης, ο οποίος αποτελείται από την γλυκόζη και την γαλακτόζη, βρίσκεται στο γάλα των θηλαστικών και χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντι- κός δισακχαρίτης για τον άνθρωπο. Η λακτόζη υδρολύεται από ...