Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ασύρτικο"
Αποτελέσματα 1-7 από 7
-
Καταγραφή φασμάτων του FTIR σε οίνους από τη Σαντορίνη, διερεύνηση δυνατότητας διαχωρισμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Το Ασύρτικο αποτελεί μία από τις αυτόχθονες λευκές ποικιλίες της Ελλάδας. Πρόκειται για μία πολυδύναμη ποικιλία της οποίας τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες ... -
Μελέτη επίδρασης της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των λευκών οίνων των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο με χρήση διαφορετικών στελεχών του γαλακτικού βακτηρίου Oenococcus oeni.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-01)Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελέτησε την επίδραση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε λευκούς οίνους των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο από την περιοχή της Σαντορίνης. Πιο ειδικά, σκοπός της μελέτης ήταν να βρεθεί η επιρροή της ... -
Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ... -
Μελέτη του προφίλ οίνων από Ασύρτικο Σαντορίνης προερχόμενων από διαφορετικές χρονιές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11-04)Σημαντική θέση ανάμεσα στις λευκές αυτόχθονες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα κατέχει το Ασύρτικο. Στο ιδιαίτερο terroir της Σαντορίνης από την οποία προέρχεται δίνει οίνους εξαιρετικής ποιότητας, με ισχυρή ... -
Μελέτη του προφίλ των φαινολικών συστατικών σταφυλιών ελληνικών ποικιλιών από διαφορετικούς κλώνους με χρήση HPLC
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-24)Το πολυφαινολικό προφίλ των σταφυλιών επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των οίνων, καθώς συμβάλει στο χρώμα, στη γεύση, στο άρωμα, στο δυναμικό παλαίωσης και στην διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, τα πολυφαινολικά προφίλ είναι ... -
Οργανοληπτική αξιολόγηση ενός δείγματος λευκών ξηρών οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο, παρασκευασμένων με αυτόχθονες γηγενείς ζύμες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην αναγνώριση της επίδρασης των γηγενών ζυμών στην παρασκευή οίνων, από την ποικιλία Ασύρτικο, ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν . Η οργανοληπτική αξιολόγηση ... -
Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ...