• Ανίχνευση αντιβιοτικών στα γάλατα του εμπορίου 

      Δούκα, Αικατερίνη; Θεοδωρόπουλος, Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούσαν ανέκαθεν αλλά και συνεχίζουν να αποτελούν μία βασική τροφή για την διατροφή του ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει διότι το γάλα παρουσιάζει ιδιαίτερα θρεπτικά χαρακτηριστικά που ...
    • Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας 

      Καβουκλή, Σταυρούλα-Γεωργία; Καρδιόλακα, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
    • Λοιμώξεις Λοχείας 

      Σταθουλοπούλου, Παρασκευή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-28)
      Εισαγωγή: Οι λοιμώξεις της λοχείας αποτελούν την πιο συχνή επιπλοκή μετά τον τοκετό. Επίσης σχετίζονται με παρατεταμένο χρόνο νοσηλείας αλλά και αυξημένο κόστος φροντίδας. Σκοπός: Είναι η ανασκόπιση των λοιμώξεων που ...