• Διαφορές ζυμώμενων υδρομελών και αποσταγμάτων αυτών με αέριο χρωματογράφο 

      Τσιούση, Σοφία; Μπεκιράκη, Αρετή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αξιολογήσει με τη βοήθεια της αέρια χρωματογραφίας τις διαφορές που παρουσιάζουν ζυμώμενα υδρόμελα που προέρχονται από μέλι διαφορετικών ποικιλιών και τα αποστάγματα αυτών. ...
    • Η διαχείριση της προσθήκης αφομοιώσιμου αζώτου στη ζύμωση υδρόμελου 

      Γκίνης, Αλέξιος; Ρίζος, Αχιλλέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-23)
      Στην παρούσα εργασία, η οποία αποτελεί κατά βάση μια βιβλιογραφική έρευνα για την παραγωγή υδρόμελου, αρχικά παρουσιάζουμε την ιστορία, τους τρόπους παραγωγής και την σύσταση του μελιού και του υδρόμελου. Το μέλι είναι ...
    • Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου 

      Ασλόγλου, Σαββίνα; Παπαστεργιάδη, Βικεντία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...
    • Μελέτη διπλής - αλκοολικής και οξικής - ζύμωσης με βάση το χαρουπόμελο και το πετιμέζι 

      Γκρόσιου, Χριστίνα; Καραντζίκου, Σταματίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02)
      Από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιείται η διαδικασία της ζύμωσης για παραγωγή ποικίλων τροφίμων και ποτών, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή έως και σήμερα. Ο επιστημονικός κλάδος επικεντρώθηκε στην μελέτη και κατανόηση της ...
    • Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών 

      Αποστόλου, Σοφία; Βούρτης, Δημήτρης; Γρατσία, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...