• Ανασκόπηση της επίδρασης βιοδραστικών συστατικών υπερτροφών (superfoods) στο εντερικό μικροβίωμα 

      Κοντρατίεβα, Ιφιγένεια (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
      Το εντερικό μικροβίωμα αποτελεί ένα σύνθετο και δυναμικό σύστημα μικροοργανισμών, με σημαντικό ρόλο στην φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ερευνητικού ...
    • Η χρήση γαλακτωμάτων στη γαστρονομία 

      Σεβαστέλλη, Σοφία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07)
      Τα γαλακτώματα, τα οποία ορίζονται ως μείγματα δύο μη αναμίξιμων υγρών, όπου το ένα είναι διεσπαρμένο στο άλλο με τη μορφή σταγονιδίων, έχουν καθοριστική σημασία στη σύγχρονη γαστρονομία λόγω των μοναδικών υφολογικών και ...