• Βρώσιμες μεμβράνες από φρούτα 

      Μάστορα, Αθηνά; Νικολαΐδου, Ευγενία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)
      Στην πτυχιακή αυτή παρουσιάζονται οι ιδιότητες και οι κύριες λειτουργίες των βρώσιμων μεμβρανών από φρούτα και λαχανικά, καθώς και οι επικρατέστεροι τρόποι παραγωγής τους. Αναλύονται τα συστατικά των μεμβρανών αυτών και ...
    • Εδώδιμες μεμβράνες από ελληνική σαλάτα 

      Ρόζου, Αναστασία; Ζορμπά, Δανάη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Ο ρόλος της συσκευασίας τροφίμων είναι πολύπλευρος, βασικός στόχος του οποίου η συ-νολική προστασία του προϊόντος τόσο από εξωγενείς όσο και από ενδογενείς παράγοντες. Η εκτεταμένη χρήση μη ανανεώσιμων και μη βιοαποικοδομήσιμων ...
    • Καινοτόμα βρώσιμα επικαλυπτικά στη μεταλλική και εναλλακτική συσκευασία 

      Κονιτοπούλου, Ελευθερία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)
      Η μεταλλική συσκευασία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους συντήρησης και μεταφοράς των τροφίμων και ποτών. Τα διάφορα είδη μεταλλικής συσκευασίας διαχωρίζονται σε κουτί δύο ή τριών τεμαχίων και aerosol ...