• Αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα 

      Νασόπουλος, Σπυρίδων; Σκουρλής, Ευθύμιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τα αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα. Είναι γεγονός ότι η ανακάλυψη των αντιβιοτικών στις αρχές του 20ου αιώνα έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να καταπολεμήσει λοιμώξεις ...
    • Διοξίνες στα τρόφιμα. Παρουσία και διατροφική έκθεση 

      Κατσούλη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Το θέμα της παρούσης εργασίας πραγματεύεται τις διοξίνες στα τρόφιμα. Οι διοξίνες είναι έμμονοι οργανικοί ρύποι που αποτελούν προϊόντα καύσης και έχουν την ιδιότητα να μεταφέρονται σε μακρινές αποστάσεις με αποτέλεσμα να ...
    • Εναλλακτικές μέθοδοι συντήρησης προϊόντων με βάση το κρέας 

      Κουμαρά, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-17)
      Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε με τη μελέτη του κρέατος και των προϊόντων του καθώς και των εναλλακτικών μεθόδων συντήρησής τους. Έγινε αναλυτική βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με προϊόντα της αλλαντοποιίας όπως ζαμπόν, ...
    • Εναλλακτικές τεχνικές συντήρησης προϊόντων κρέατος με σκοπό την παράταση του χρόνου ζωής 

      Κοντογιάννη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Το κρέας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν για τη διατροφή του ανθρώπου. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης κατατάσσεται ως μια από τις μεγαλύτερες δαπάνες των νοικοκυριών. Το κρέας μπορεί να καταναλωθεί τόσο αυτούσιο, ...
    • Κατανάλωση κρέατος και εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο 

      Μπιρμπίλη, Μαρία-Δήμητρα; Στεφανίδου, Μαρία-Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-14)
      Το κρέας αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του ανθρώπου, παρέχοντάς του απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες ...