• Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης αναγόντων σακχάρων στη μπύρα 

      Κουκοβίνη, Αικατερίνη; Κριτή, Ειρήνη - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Η μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Έχει ως πρώτες ύλες το νερό που αποτελεί το 90%, το κριθάρι ως αμυλούχο υπόστρωμα το οποίο μετά την υδρόλυσή του θα δώσει τα σάκχαρα, το λυκίσκο, ο οποίος ...
    • Σύγκριση μεθόδων προσδιοριμού σακχάρων σε δείγματα ζύθου 

      Βασιλοπούλου, Ειρήνη Ευαγγελία; Μπαμιατζόγλου, Αλκμήνη Πολυξένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Ο ζύθος είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Παρασκευάζεται με τέσσερεις πρώτες ύλες : το νερό, το κριθάρι, τον λυκίσκο και τη ζύμη. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών της παραγωγής, το ...