• Η επίδραση της χρήσης ιβίσκου στη ζυθοποίηση & η επίδραση στη σύσταση και στα χαρακτηριστικά του ζύθου 

      Βασιάδη, Ελένη; Ζιώβας, Βασίλειος; Χρηστίδη, Νεκταρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά η επίδραση του ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa) στη ζυθοποίηση, στη σύσταση της μπίρας, καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έξι εμπορικά δείγματα ...
    • Παράγοντες που επιδρούν στο αρωματικό προφίλ των ζύθων 

      Τσολακίδης, Κωνσταντίνος; Δελαπόρτας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
      Μία από τις σημαντικότερές έρευνες, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία της ζυθοποιίας, είναι η χρήση των non-Saccharomyces ζυμών. Οι ζύμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μπίρες με ενισχυμένο ...
    • Παραγωγή ζύθου Pale Ale με χρήση εκχυλίσματος βοτάνων λουΐζας και δυόσμου 

      Κορφιός, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)
      Οι σύγχρονες ιδέες στην ολοένα αναπτυσσόμενη μικροζυθοποιία, αλλά και οικιακή ζυθοποίηση, οδηγεί τους παρασκευαστές στον έντονο πειραματισμό, προς δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που ξεφεύγουν από τα γνωστά παραγόμενα ...
    • Παραγωγή ζύθου με μη συμβατικές ζύμες 

      Τσαγκάρη, Νίνα - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα που αφορά στη βελτίωση και την αύξηση της αρωματικής πολυπλοκότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ερευνών αυτών είναι οι ...
    • Ποτούλα 

      Τσερκάκη, Όλγα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)
      Η πτυχιακή μου φέρει ως θέμα την προώθηση προϊόντος. Συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός νέου ζύθου, εμπνευσμένο από τη Λακωνία, την Potula. Η αφορμή του προτζεκτ είναι κατά βάση η αγάπη μου για το καλοκαίρι, που αυτό συνάπτεται ...