• Μελέτες ταξινόμησης φυσικών προϊόντων με εργαλεία Μηχανικής Μάθησης και Χημειοπληροφορικής 

      Παναγιωτόπουλος, Βασίλης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-21)
      Σκοπός Τα φυσικά προϊόντα είναι χημικές ενώσεις οι οποίες απαντώνται στην φύση. Τα τελευταία χρόνια η αξιοποίηση τους στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας έχει αυξηθεί ραγδαία. Επιπλέον, γίνονται ολοένα και περισσότερες ...
    • Οίνος και υγεία 

      Πατηνιώτης, Ματθαίος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)
      Το κρασί είναι ένα υδροαλκοολικό διάλυμα (80-85% νερό) που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία χημικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων, των οργανικών οξέων, των φαινολικών ενώσεων, των αρωματικών ενώσεων, των ...
    • Συστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείων 

      Γκοσδή, Κασσιανή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-29)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο< Συστατικά Καλλυντικών Από Τα Απόβλητα Των Οινοποιείων>εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για τη λήξη του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διεθνώς, ...
    • Φυσικά και εδώδιμα προϊόντα με κυτταροστατική ή χημειοπροστατευτική δράση έναντι HPV σχετιζόμενων καρκίνων 

      Ρετσίδου, Μαρία Ηλέκτρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-15)
      Τις τελευταίες δεκαετίες ο ιός των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV) αποτελεί την συνηθέστερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη παγκοσμίως. Με περισσότερους από 240 διαφορετικούς τύπους σε ανθρώπους και ζώα, που ταξινομούνται σε ...