• Μελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλεις 

      Ραγκούση, Στεφανία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-05)
      Food waste is a pressing issue that brings economic, social and environmental impacts to both developing and developed countries. While most studies deal with the quantitative and qualitative analysis of food waste produced ...
    • Μη αξιοποιούμενα τρόφιμα: ο ρόλος των ΣΔΑΤ 

      Ιωαννίδου, Νίκη-Μαγδαληνή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-19)
      Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς το 35% περίπου του συνόλου των τροφίμων που παράγονται ετησίως σπαταλιέται με τεράστιο οικονομικό κόστος. ...
    • Προκλήσεις και επιλογές για την αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων 

      Μπακρατσά, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)
      Η παρούσα εργασία προβάλλει μια λεπτομερή βιβλιογραφική ανασκόπηση με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προκλήσεων και των επιλογών αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων που απορρέουν από όλα τα επίπεδα της τροφικής ...
    • Υπερυδρόφοβες επικαλύψεις συσκευασιών τροφίμων 

      Τέττη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-11)
      Η απώλεια και η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας που έχει σημαντικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος καθώς επιδεινώνει ζητήματα όπως την επισιτιστική ανασφάλεια, ...