• Escherichia coli που παράγει Shiga-τοξίνη 

      Σταυρίδου, Ελευθερία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-21)
      Η E. coli αποτελεί τη κυρίαρχη μη παθογόνο χλωρίδα του ανθρώπινου και ζωικού εντέρου και βοηθά στην παραγωγή βιταμινών , ανταγωνίζεται και καταστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. Η συγκεκριμένη μελέτη που θα ...
    • Βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο 

      Μενοίκου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο. Η τοξικότητα ενός τροφίμου αναφέρεται στην παρουσία ουσιών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, ...
    • Διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων 

      Άστον, Στέλλα Ανν; Ρηγόπουλος, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Η τοξικότητα των τροφίμων οφείλεται σε επιβλαβείς για τον άνθρωπο ουσίες. Διακρίνονται: i) σε θρεπτικά συστατικά, ...
    • Μέθοδοι ανίχνευσης τοξικών ουσιών στα τρόφιμα 

      Παπαδημητρίου, Νεφέλη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-03)
      Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όσον αφορά την σωστή σίτιση και επακόλουθη ευζωία του ανθρωπίνου πληθυσμού. Ωστόσο, εξαιτίας ορισμένων συνθηκών τα διάφορα τρόφιμα μπορεί να επιμολυνθούν από ...