• Μελέτη διπλής - αλκοολικής και οξικής - ζύμωσης με βάση το χαρουπόμελο και το πετιμέζι 

      Γκρόσιου, Χριστίνα; Καραντζίκου, Σταματίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02)
      Από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιείται η διαδικασία της ζύμωσης για παραγωγή ποικίλων τροφίμων και ποτών, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή έως και σήμερα. Ο επιστημονικός κλάδος επικεντρώθηκε στην μελέτη και κατανόηση της ...
    • Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας 

      Κώνστα, Ινώ-Ανελίζα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ...