• Σύγκριση μεθόδων προσδιοριμού σακχάρων σε δείγματα ζύθου 

      Βασιλοπούλου, Ειρήνη Ευαγγελία; Μπαμιατζόγλου, Αλκμήνη Πολυξένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Ο ζύθος είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Παρασκευάζεται με τέσσερεις πρώτες ύλες : το νερό, το κριθάρι, τον λυκίσκο και τη ζύμη. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών της παραγωγής, το ...
    • Συγκριτική μελέτη μεθόδων προσδιορισμού αναγόντων σακχάρων 

      Φράγκου, Σταυρούλα; Μαύρου, Μαρία; Λάτση, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Στο γλεύκος υπάρχουν διάφοροι τύποι σακχάρων. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη είναι τα κύρια σάκχαρα των οίνων, αλλά υπάρχουν επίσης μικρές ποσότητες άλλων σακχάρων, όπως είναι οι πεντόζες. Ανάγοντα σάκχαρα ονομάζονται αυτά με ...