• Methicillin Resistant Staphylococcus aureus στα τρόφιμα 

      Λιπτσιουκ, Άντρα Στεφάνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-27)
      Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως επηρεάζονται από διάφορα είδη μικροοργανισμών που υπάρχουν στο περιβάλλον. Αυτοί οι μικροοργανισμοί εμφανίζουν την δυνατότητα πρόκλησης πολλαπλών ασθενειών, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ...
    • Ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά των παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα 

      Μάθου, Ελισάβετ; Γιατροπούλη, Ανθούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)
      Ways of treatment through a 7-micoorganism analysis, when the food is infected or contaminated. Use of antibiotics in food or animals. Closing we highlight the effects on public health and an analysis on resistant strains ...
    • Φυσικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες έναντι τροφιμογενών παθογόνων 

      Φιλντίσης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-15)
      Εμπορικά διαθέσιμες σκόνες Μαύρου πιπεριού, Πράσινου πιπεριού καθώς και κόκκινης πιπεριάς Καγιέν προστέθηκαν σε ποσοστό 5% κ.β. σε νερό. Κατόπιν ρυθμίστηκε το pH με 1 N HCl/ 1 N NaOH σε τιμές 4.5, 5.5 και 6.5 και κατόπιν ...