Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-3 από 3
Aλλοίωση τροφίμων από ζύμες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-07)
Σκοπός της παρούσης βιβλιογραφικής εργασίας είναι μια επισκόπηση αναφορικά
με το θέμα της αλλοίωσης των τροφίμων από ζυμομύκητες, εστιάζοντας αρχικά σε
πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά τους. Ακολούθως, γίνεται εκτενής ...
Οι μυκοτοξίνες του γένους Fusarium και η επικινδυνότητα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)
Το γένος των μυκήτων Fusarium είναι χαρακτηριστικό παθογόνο κυρίως για φυτικές
καλλιέργειες και κατά συνέπεια και για ζωικούς και ανθρώπινους οργανισμούς. Οι
μύκητες υπάρχουν στο έδαφος, σε υπόγειες εγκαταστάσεις και ...
Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
Οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες
χώρες. Ο κύριος λόγος της αύξησης είναι ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα
είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε λοιμογόνους παράγοντες κατά τη ...