Show simple item record

Εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στο εργοστάσιο πουλερικών ¨Νέλη Εμπόριο Κρεάτων Λτδ¨ και οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην υγεία των εργαζομένων του εργοστασίου

dc.contributor.advisorΝτουνιάς, Γεώργιος
dc.contributor.authorΑναστασίου, Σάββας
dc.date.accessioned2022-04-19T11:40:21Z
dc.date.available2022-04-19T11:40:21Z
dc.date.issued2022-03
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2154
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2005
dc.description.abstractΣκοπός της μεταπτυχιακής εργασίας είναι ο εντοπισμός των πηγών κινδύνου στο εργοστάσιο της εταιρείας ΝΕΛΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ ΛΤΔ , η εκτίμηση της επικινδυνότητας του κάθε κινδύνου και η καταγραφή των προληπτικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων ή και των τρίτων ατόμων στο χώρο του εργοστασίου. Στο ερευνητικό μέρος της εργασίας ο σκοπός της έρευνας είναι να εντοπιστούν οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με το περιβάλλον εργασίας οι οποίοι επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων. Η μεθοδολογία της μελέτης διεξήχθη με βιβλιογραφική ανασκόπηση όπου στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο , επιθεωρήθηκαν οι χώροι, τραβήχτηκε φωτογραφικό υλικό και καταγράφηκαν οι κίνδυνοι σε όλους του χώρους εργασίας. Το ερευνητικό μέρος υλοποιήθηκε μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων και από τα αποτελέσματα θα αναδειχθεί το μέγεθος της επίδρασης των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην υγεία των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο. Ακολουθώντας τα πέντε βήματα της διαδικασίας εκτίμησης κινδύνου καταγράφηκαν σε πίνακες τα αποτελέσματα της εκτίμησης επικινδυνότητας και προτάθηκαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ενώ οι απαντήσεις των ερωτηματολογίων στο ερευνητικό κομμάτι τα αποτελέσματα καταγράφηκαν σε γραφικές παραστάσεις σε σχήμα πίτας. Τα τελικά συμπεράσματα ολόκληρης της εργασίας μας παρουσιάζουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στην διαχείριση ασφάλειας και υγείας στους χώρους του εργοστασίου τόσο στο λειτουργικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό όπου χρήζουν ιδιαίτερη βελτίωση. Αυτό σίγουρα θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας καθώς και στην μείωση των εργατικών ατυχημάτων.el
dc.format.extent100el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΠροληπτικά μέτραel
dc.subjectΨυχοκοινωνικοί κίνδυνοιel
dc.subjectΠροστασίαel
dc.subjectOccupational risk assessmentel
dc.subjectΕκτίμηση επαγγελματικού κΚινδύνουel
dc.titleΕκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στο εργοστάσιο πουλερικών ¨Νέλη Εμπόριο Κρεάτων Λτδ¨ και οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην υγεία των εργαζομένων του εργοστασίουel
dc.title.alternativeOccupational risk assessment at poultry factory ¨Neli Emporio Kreaton Ltd¨ and psychosocial risks to health of employees of the factoryel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚικεμένη, Αναστασία
dc.contributor.committeeDamikouka, Ioanna
dc.contributor.facultyΣχολή Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.masterΕπαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγείαel
dc.description.abstracttranslatedPurpose of dessertation is to identify the risky areas at the factory NELI EMPORIO KREATON Ltd, measure the possibilities of error or in other words mitigate danger. mentioning the precotionaring measures in order to protect employees or any third parties at the factory is key. Researching purpose is figure out the psychosocial dangers that affect working environment. Those danger f have direct impact on employees on different factors and areas such as health and safety. Methods followed for the research to take place was using valid bibliography and pier reviewed references. It was then followed by inspecting the working environment at the factory where photos were taken and registering dangers in all sectors of the factory. Questionnaires were handed out where the results will dictate how effective the psychosocial dangers were on employe’s health at the working place. Following the 5 risk assessment procedure steps results were registered and written down. Precautionary measures were advised and results from questionnaires were stated in pie graphs. Final outcomes of the research are mentioning the lack of health management risks of working environment not only in the psychological but also in the well being. There is an enormous room of improvement in order for the company to grow and work more efficiently. Therefore the company will reduce working accidents if those sectors of management risk measures take place .el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές