Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η επίδραση της διατροφής στην εγκυμοσύνη στην υγεία των εγκύων και των εμβρύων

dc.contributor.advisorΠαλάσκα, Ερμιόνη
dc.contributor.authorΖαννιά, Αικατερίνη
dc.date.accessioned2022-11-22T09:36:51Z
dc.date.available2022-11-22T09:36:51Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3383
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3223
dc.description.abstractΠερίληψη Υπόβαθρο: Μια υγιεινή, ποικίλη μητρική διατροφή είναι επωφελής για την υγεία και την ευημερία της μητέρας και του βρέφους. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ποιότητα της διατροφής και να ενθαρρύνονται να επιλέγουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Στόχος: Ο στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να διαπιστωθεί το ότι η διατροφική κατάσταση μιας γυναίκας δεν επηρεάζει μόνο την υγεία της, αλλά και τ’ αποτελέσματα της εγκυμοσύνης και την υγεία του εμβρύου-νεογνού της. Μεθοδολογία: Η συγκεκριμένη διπλωματική πραγματοποιείται μέσω της μεθόδου της συστηματικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Όπως θα διαπιστωθεί παρακάτω, η ανασκόπηση και η συγκράτηση των τελικών άρθρων πραγματοποιήθηκε μέσω της αναζήτησης ερευνών στις πλατφόρμες Google Scholar και PubMed, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό φιλτραρίσματος πρόσφατα άρθρα (δηλαδή από το 2012 και πάνω). Αποτελέσματα: Με βάση τις έρευνες που συλλέχθηκαν και τα δεδομένα που εξήχθησαν, 15 έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η διατροφή των εγκύων γυναικών επηρεάζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την υγεία τόσο των γυναικών που κυοφορούν, όσο και των εμβρύων, αλλά και των γυναικών μετά την κύησή τους. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής και διατροφής των γυναικών πριν την εγκυμοσύνη τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα επιρροής της προόδου της εγκυμοσύνης των γυναικών. Συμπεράσματα: Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την επιρροή της διατροφής στην εγκυμοσύνη τους, ένας παράγοντας ο οποίος επηρεάζει τόσο την υγεία των γυναικών, αλλά και των εμβρύων. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, η διατροφή των γυναικών επηρεάζει τόσο τη σύλληψη, όσο και την διαδικασία κύησης, αλλά και μεταγενέστερα το έμβρυο.el
dc.format.extent35el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΔείκτης μάζας σώματοςel
dc.subjectΕγκυμοσύνηel
dc.subjectΚύησηel
dc.titleΗ επίδραση της διατροφής στην εγκυμοσύνη στην υγεία των εγκύων και των εμβρύωνel
dc.title.alternativeThe effect of nutrition in pregnancy on the health of pregnant women and fetusesel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeAVRAMIOTI LYKERIDOU, AIKATERINI
dc.contributor.committeeΣαραντάκη, Αντιγόνη
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Μαιευτικήςel
dc.contributor.masterΠροηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδαel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές