Εμφάνιση απλής εγγραφής

«Γνώσεις και αντιλήψεις των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για τις υπερτροφές. »

dc.contributor.advisorΤσόγκα, Αρετή
dc.contributor.authorΒαρθαλάμη, Μαρία
dc.date.accessioned2024-02-26T07:57:38Z
dc.date.available2024-02-26T07:57:38Z
dc.date.issued2024-01-31
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5953
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5789
dc.description.abstractΜε τον όρο υπερτροφές εννοούμε τις τροφές οι οποίες έχουν μεγάλη συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά και έχουν μεγάλο όφελος για την υγεία συγκριτικά με άλλες. Μία τροφή μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπερτροφή όταν δίνει στον οργανισμό πληθώρα από ευεργετικές ουσίες ακόμα και σε μικρές ποσότητες, που ο ανθρώπινος οργανισμός τις απορροφά και τις αξιοποιεί αποτελεσματικά για την υγεία του. Ένα χαρακτηριστικό για τις υπερτροφές είναι ότι ακόμα και η μικρή κατανάλωσή τους έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον οργανισμό πολλές ευεργετικές ουσίες χωρίς να τον επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες. Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία στοχεύει στην παρουσίαση των υπερτροφών, αλλά κυρίως μέσω της έρευνας που έχει διεξαχθεί (μέσω ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν) να διερευνήσει τις γνώσεις και τις αντιλήψεις των εργαζόμενων στον τομέα υγείας για αυτές. Στο πρώτο μέρος, περιγράφονται αναλυτικά οι υπερτροφές και με ποιον τρόπο μπορούν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους. Γίνεται λεπτομερής αναφορά στο τί ακριβώς είναι υπερτροφή, ποια τρόφιμα τις αποτελούν και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα και να ενταχθούν στην διατροφή μας. Επίσης θα γίνει αναλυτική αναφορά όλων των θρεπτικών συστατικών τους, των ευεργετικών τους ιδιοτήτων, η χρήση τους, οι μορφές που μπορούν οι καταναλωτές να τις βρουν στο εμπόριο, καθώς και η δοσολογία η οποία επιτρέπεται να καταναλωθεί. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων από το ερωτηματολόγιο που διαμοιράστηκε στο δείγμα, στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας, το οποίο περιείχε σύντομες ερωτήσεις κλειστού τύπου σε εργαζομένους στον χώρο της υγείας μιας ιδιωτικής κλινικής. Το δείγμα ήταν 100 ενήλικες άνδρες και γυναίκες. Τα δεδομένα επεξεργάστηκαν με το στατιστικό πρόγραμμα SPSSν26, και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε πίνακες αναλυτικά. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των συμπερασμάτων της έρευνας.el
dc.format.extent117el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*
dc.subjectSuperfoodsel
dc.subjectConsumer behaviorel
dc.subjectBeneficial substancesel
dc.subjectΥπερτροφέςel
dc.subjectKαταναλωτική συμπεριφοράel
dc.subjectEυεργετικές ουσίεςel
dc.title«Γνώσεις και αντιλήψεις των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για τις υπερτροφές. »el
dc.title.alternativeHealth workers's knowledge and perceptions about superfoodsel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeVassilakou, Nair Tonia
dc.contributor.committeeΤσόγκα, Αρετή
dc.contributor.committeeKornarou, Eleni
dc.contributor.facultyΣχολή Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.masterΔημόσιας Υγείαςel
dc.description.abstracttranslatedBy superfoods we mean foods that are rich in nutrients and have a greater health benefit than others. A food can be characterized as a superfood when it gives the body an abundance of beneficial substances even in small quantities, which the human body absorbs and utilizes effectively for its health. A characteristic of superfoods is that even their small consumption can provide the body with many beneficial substances without burdening it with extra calories. This thesis aims to present superfoods, but mainly through the research that has been conducted (through completed questionnaires) to investigate the knowledge and perceptions of health workers about them. In the first part, superfoods and how they can be consumed by humans are described in detail. A detailed reference is made to what exactly a superfood is, which foods make them up and how they can be used in everyday life and be included in our diet. Their nutrients, their beneficial properties, their usefulness, the forms that are on the market and the dosage that is allowed to be consumed will also be detailed. In the second part, the results of the analyzes are presented from the questionnaire distributed to the sample, in the context of the diploma thesis, which contained short closed questions to health workers of a private clinic. The sample was 100 adult men and women. The data were processed with the statistical program SPSSv26, and the results will be presented in tables in detail. The last chapter presents the conclusions of the research.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές