Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η Συμβολή της κλιματικής αλλαγής στον επιπολασμό της παχυσαρκίας και τρόποι αντιμετώπισης της τελευταίας

dc.contributor.advisorΤσόγκα, Αρετή
dc.contributor.authorΡόμπολα, Βασιλική
dc.date.accessioned2024-07-23T22:12:24Z
dc.date.issued2024-07-17
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7165
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6997
dc.descriptionΗ παρουσα διπωματικη ειναι βιβλιογραφικη ανασκοπησηel
dc.description.abstractΗ σχέση μεταξύ κλιματικής αλλαγής και αυξημένου ποσοστού εμφάνισης παχυσαρκίας, αποτελεί έναν σύνθετο ζήτημα μεταξύ των περιβαλλοντικών και δημογραφικών προκλήσεων της σύγχρονης εποχής. Η αύξηση των θερμοκρασιών, η αλλαγή στα μοντέλα γεωργικής καλλιέργειας και η μείωση της ποιότητας των τροφίμων, επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες και την διάθεση των ανθρώπων για σωματική δραστηριότητα. Συγχρόνως, η παχυσαρκία επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή μέσω της αυξημένης εκπομπής αερίων θερμοκηπίου από τις μεταφορές και την επεξεργασία των τροφίμων. Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις που να προάγουν τη βιωσιμότητα των τροφίμων, τη βελτίωση της υγείας και τη μείωση των εκπομπών, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών.el
dc.format.extent92el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚλιματική αλλαγήel
dc.subjectΠαχυσαρκίαel
dc.subjectΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subjectΠροβλήματα υγείαςel
dc.subjectΔείκτης μάζας σώματοςel
dc.subjectClimate changeel
dc.subjectObesityel
dc.subjectEating habitsel
dc.subjectHealth Problemsel
dc.titleΗ Συμβολή της κλιματικής αλλαγής στον επιπολασμό της παχυσαρκίας και τρόποι αντιμετώπισης της τελευταίαςel
dc.title.alternativeThe contribution of climate change to the epidemic of obesity and ways of addressing the latterel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΣκαναβή, Κωνσταντίνα
dc.contributor.committeeΒασσάλου, Ευδοκία
dc.contributor.facultyΣχολή Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείαςel
dc.contributor.masterΠεριβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείαςel
dc.description.abstracttranslatedThe relationship between climate change and the increased prevalence of obesity constitutes a complex issue involving environmental and demographic challenges in the modern era. Rising temperatures, changes in agricultural cultivation models, and a decline in food quality, impact dietary habits and people's inclination for physical activity. Simultaneously, obesity exacerbates climate change through heightened greenhouse gas emissions from transportation and food processing. Addressing these challenges requires integrated approaches that promote food sustainability, enhance health, and reduce emissions, encouraging the adoption of healthy dietary habits and environmentally friendly choices.el
dcterms.embargoTerms6 monthsel
dcterms.embargoLiftDate2025-01-22T22:12:24Z


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές