dc.contributor.advisor | Τσόγκα, Αρετή | |
dc.contributor.author | Ρόμπολα, Βασιλική | |
dc.date.accessioned | 2024-07-23T22:12:24Z | |
dc.date.issued | 2024-07-17 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7165 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6997 | |
dc.description | Η παρουσα διπωματικη ειναι βιβλιογραφικη ανασκοπηση | el |
dc.description.abstract | Η σχέση μεταξύ κλιματικής αλλαγής και αυξημένου ποσοστού εμφάνισης παχυσαρκίας,
αποτελεί έναν σύνθετο ζήτημα μεταξύ των περιβαλλοντικών και δημογραφικών
προκλήσεων της σύγχρονης εποχής. Η αύξηση των θερμοκρασιών, η αλλαγή στα μοντέλα
γεωργικής καλλιέργειας και η μείωση της ποιότητας των τροφίμων, επηρεάζουν τις
διατροφικές συνήθειες και την διάθεση των ανθρώπων για σωματική δραστηριότητα.
Συγχρόνως, η παχυσαρκία επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή μέσω της αυξημένης εκπομπής
αερίων θερμοκηπίου από τις μεταφορές και την επεξεργασία των τροφίμων. Οι προκλήσεις
αυτές απαιτούν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις που να προάγουν τη βιωσιμότητα των
τροφίμων, τη βελτίωση της υγείας και τη μείωση των εκπομπών, ενθαρρύνοντας την
υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών. | el |
dc.format.extent | 92 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Κλιματική αλλαγή | el |
dc.subject | Παχυσαρκία | el |
dc.subject | Διατροφικές συνήθειες | el |
dc.subject | Προβλήματα υγείας | el |
dc.subject | Δείκτης μάζας σώματος | el |
dc.subject | Climate change | el |
dc.subject | Obesity | el |
dc.subject | Eating habits | el |
dc.subject | Health Problems | el |
dc.title | Η Συμβολή της κλιματικής αλλαγής στον επιπολασμό της παχυσαρκίας και τρόποι αντιμετώπισης της τελευταίας | el |
dc.title.alternative | The contribution of climate change to the epidemic of obesity and ways of addressing the latter | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Σκαναβή, Κωνσταντίνα | |
dc.contributor.committee | Βασσάλου, Ευδοκία | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Δημόσιας Υγείας | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας | el |
dc.contributor.master | Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας | el |
dc.description.abstracttranslated | The relationship between climate change and the increased prevalence of obesity
constitutes a complex issue involving environmental and demographic challenges
in the modern era. Rising temperatures, changes in agricultural cultivation models,
and a decline in food quality, impact dietary habits and people's inclination for
physical activity. Simultaneously, obesity exacerbates climate change through
heightened greenhouse gas emissions from transportation and food processing.
Addressing these challenges requires integrated approaches that promote food
sustainability, enhance health, and reduce emissions, encouraging the adoption of
healthy dietary habits and environmentally friendly choices. | el |
dcterms.embargoTerms | 6 months | el |
dcterms.embargoLiftDate | 2025-01-22T22:12:24Z | |