• Το αρωματικό προφίλ των τυριών 

      Μυλωνά, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-17)
      Θέμα αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι το αρωματικό προφίλ των τυριών. Κατά την κατανάλωση του τυριού, η ανθρώπινη όσφρηση διεγείρεται είτε μέσω της εισπνοής, όπου αερομεταφερόμενες οσμηγόνες ενώσεις από το συγκεκριμένο ...
    • Υγιεινή και ασφάλεια κατά την παραγωγή και διάθεση παγωτού 

      Ευθυμίου, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)
      Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η πλήρης και διεξοδική ανάλυση της έννοιας του παγωτού, της διαδικασίας παραγωγής του, της ποιότητάς του, καθώς επίσης κι των πτυχών υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με αυτή. Στο ...
    • Υδρογέλες: τεχνολογία και εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων 

      Μπράχος, Θωμάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
      Η υδρογέλη είναι ένα διογκούμενο από νερό και διασυνδεδεμένο πολυμερές δίκτυο που παράγεται από την απλή αντίδραση ενός ή περισσοτέρων μονομερών. Αναφέρεται επίσης ότι είναι ένα πολυμερές υλικό που έχει την ικανότητα να ...