Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Τρόφιμα"
Αποτελέσματα 22-24 από 24
-
Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Ο κύριος λόγος της αύξησης είναι ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε λοιμογόνους παράγοντες κατά τη ... -
Τα τρόφιμα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)Ο καρκίνος αποτελεί τη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, ενώ οι διατροφικές συνήθειες φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο ανάπτυξής του. Στα πρώτα χρόνια της έρευνας των διατροφικών προτύπων, λίγες ... -
Τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά και οι ωφέλειες τους για τον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12)Ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από τρισεκατομμύρια περίπου κύτταρα, αντιμετωπίζει τρομερές απειλές, από έλλειψη τροφής έως μόλυνση από ιό. Μια άλλη σταθερή απειλή προέρχεται από χημικές ουσίες που ονομάζονται ...