• Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα προιόντα γάλακτος. Οι τάσεις στη σύγχρονη εποχή. 

      Κατσούλα, Δροσιανή; Καραλίβανου, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στα ζυμώμενα προϊόντα γάλακτος και οι σύγχρονες τάσεις που αφορούν τα προϊόντα αυτά. Τα πιο γνωστά τρόφιμα που παράγονται από τη ...
    • Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

      Μαντούκα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ...
    • Ταυτοποίηση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων 

      Λόκα, Κλαούντιο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-12)
      Η ζύμωση διαφόρων τροφίμων από τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος αποτελεί μια από τις παλαιότερες μορφές βιοσυντήρησης, που εφαρμόζεται στην ανθρωπότητα. Οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των βακτηριών αποτελούν ένα φαινόμενο ...
    • Το ένζυμο λακτάση και προβιοτικοί μικροοργανισμοί 

      Μουρελάτου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)
      Το ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα φιλοξενεί έναν δυναμικό και πολυσύνθετο πληθυσμό μικροοργανισμών, τη μικροχλωρίδα του εντέρου, που ασκεί σημαντική επίδραση στον ξενιστή τόσο κατά την ομοιόσταση όσο και σε περιόδους ...
    • Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος 

      Ταχλιαμπούρη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ...