• Παραγωγή Gin 

      Χρυσαδάκος, Ταντέους Αλέξανδρος; Κουτσονικόλης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
      Η εργασία αφορά την εξέταση της διαδικασίας παραγωγής gin με επίκεντρο την επίδραση της διαχείρισης της αρκεύθου πριν την απόσταξη στο οργανοληπτικό προφίλ του αποστάγματος. Το gin περιλαμβάνει καρπούς αρκεύθου (Juniperus ...
    • Παραγωγή αλκοολούχου ποτού Βερμούτ 

      Ντογκοτάρι, Αλεξάντρου; Μπουλουμπάσης, Φοίβος Άγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-11)
      Για τους σκοπούς της παρούσας διπλωματικής εργασίας , πραγματοποιήθηκε πειραματική παραγωγή βερμούτ extra-dry από οίνο βάσης ποικιλίας Σαββατιανό. Οι συνθήκες της παραγωγικής διαδικασίας ήταν στα πλαίσια εκμάθησης των ...
    • Παραγωγή ανασυνδυασμένων ενζύμων στα τρόφιμα 

      Κυριακέας, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-29)
      Τα ανασυνδυασμένα ένζυμα (recombinant enzymes) είναι ένζυμα που παράγονται και εκκρίνονται από γενετικά τροποποιημένα συστήματα ξενιστών. Οι ξενιστές μπορεί να είναι μικροοργανισμοί, φυτά ή ζωικά κύτταρα. Τα ανασυνδυασμένα ...
    • Παραγωγή αφρώδους οίνου απο την ποικιλία Ξυνιστέρι με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας 

      Κυριακίδου, Δήμητρα; Κυριακίδου, Ελπίδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-15)
      Η πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την συλλογή στοιχείων για την παραγωγή αφρωδών οίνων με παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας και τις ποικιλίες αμπελιών που χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνονται αναφορές για τις Κυπριακές ποικιλίες ...
    • Παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια χώνευση σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων 

      Κονίδας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΕυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2022-02-16)
      Ξεκινώντας την διπλωματική εργασία θα γίνει λόγος για το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ελλάδα· θα γνωστοποιηθεί η σύσταση και οι ιδιότητές τους και θα αναφερθούν πρακτικές ...
    • Παραγωγή γλυκού οίνου από την ποικιλία Σαββατιανό με γλεύκος που προκύπτει από την πίεση κατεψυγμένων σταφυλιών 

      Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης; Σιαμπάνης, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-15)
      Το ice wine είναι ένας τυπικός επιδόρπιος οίνος που παράγεται από παγωμένα σταφύλια όταν η φυσική τους θερμοκρασία είναι ≤ -8 °C. Τα σταφύλια συλλέγονται και συμπιέζονται σε κατεψυγμένη κατάσταση: οι φλοιοί των σταφυλιών ...
    • Παραγωγή ενέργειας από σαμαράκια μείωσης ταχύτητας σε διόδια και πόλη 

      Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-15)
      Η παρούσα έρευνα εξετάζει την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ενός έργου παραγωγής ενέργειας από σαμαράκια μείωσης ταχύτητας σε διόδια και πόλεις. Προς αυτό τον σκοπό, η έρευνα εξετάζει το πώς λειτουργεί η παραγωγή και η ...
    • Παραγωγή ζύθου Pale Ale με χρήση εκχυλίσματος βοτάνων λουΐζας και δυόσμου 

      Κορφιός, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)
      Οι σύγχρονες ιδέες στην ολοένα αναπτυσσόμενη μικροζυθοποιία, αλλά και οικιακή ζυθοποίηση, οδηγεί τους παρασκευαστές στον έντονο πειραματισμό, προς δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που ξεφεύγουν από τα γνωστά παραγόμενα ...
    • Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

      Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
    • Παραγωγή ζύθου με μη συμβατικές ζύμες 

      Τσαγκάρη, Νίνα - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα που αφορά στη βελτίωση και την αύξηση της αρωματικής πολυπλοκότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ερευνών αυτών είναι οι ...
    • Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού 

      Τσιλιμπίου, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
    • Παραγωγή και αξιοποίηση των συστατικών του πυρηνελαίου για την δημιουργία λειτουργικών τροφίμων 

      Αγγελακόπουλος, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-11)
      Η ανοδική τάση που παρουσιάζει η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου επιφέρει αύξηση των υποπροϊόντων της. Η ελαιοπυρήνα αποτελεί το κύριο στερεό απόβλητο της ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας καθώς από 100 g ελιάς παράγονται ...
    • Παραγωγή και διανομή donuts, έτοιμων προς κατανάλωση αλλά και κατεψυγμένων: Μελέτη επικινδυνότητας – κρίσιμα σημεία ελέγχου - Έρευνα ικανοποίησης πελάτη 

      Γαλάτη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Ο κλάδος της Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους στο χώρο της εστίασης και κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην βιομηχανία των τροφίμων. Γι αυτό τον λόγο κι ολοένα αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον ...
    • Παραγωγή λικέρ από φιστίκι Αιγίνης 

      Τσιλιγκερίδη, Φλώρα; Λυσσέας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
      Το λικέρ είναι ένας τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που αποτελείται από αλκοόλη γεωργικής προέλευσης, από κάποια γλυκαντική ουσία, συνήθως ζάχαρη και αρωματίζεται με τη προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως είναι τα φρούτα, ...
    • Παραγωγή Μηλίτη 

      Δούκα, Λουκία; Κασιώτη, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
      Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αναλύονται οι κύριες κατηγορίες μηλίτη που υπάρχουν βάση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο παραγωγής του, αλλά και η ταξινόμησή του βάση τη χημική σύσταση. Ακολούθως, αναφέρονται ...
    • Παραγωγή Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ 

      Αλημπαμπούδη, Δήμητρα; Κοττάκης, Χριστόφορος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη των φυσικών και βιοχημικών συνθήκων που μπορούν να επιδράσουν στον μεταβολικό μονοπάτι που ακολουθούν οι ζύμες του ζύθου ώστε να περιοριστεί η παραγωγή της αιθανόλης και να παραχθεί ...
    • Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του 

      Βασιλόπουλος, Βασίλειος; Παρασκευοπούλου, Ελεάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ...
    • Παραγωγή οίνου από ακτινίδια 

      Λεμονής, Κυριάκος; Κοντοδήμος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή κρασιών από ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι μία καλλιέργεια που ξεκίνησε από τον Κίνα και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες. Στον ελληνικό χώρο, η καλλιέργεια ακτινιδίων ξεκίνησε ...
    • Παραγωγή στερεού CAD μοντέλου με χρήση τεχνολογιών αντίστροφης μηχανικής 

      Γόγολος, Λάμπρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-14)
      Ο κύριος στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση της διαδικασίας παραγωγής ενός τρισδιάστατου CAD μοντέλου βασιζόμενο σε αντίστοιχο φυσικό, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους αντίστροφη μηχανολογική σχεδίαση. ...
    • Παραγωγή στιγμιαίου ροφήματος από εκχυλίσματα βοτάνων εμπλουτισμένου με προβιοτικές καλλιέργειες 

      Πολυβακίδη, Μαρία-Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-22)
      Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές δίδουν μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα, αλλά και την θρεπτική αξία των τροφίμων που καταναλώνουν. Εκτος από τα διατροφικά οφέλη επιζητούν από τα τρόφιμα που καταναλώνουν να βελτιώνουν ...