Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Οίνος"
Αποτελέσματα 33-39 από 39
-
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28) -
Σύγχρονες μέθοδοι ανάλυσης για το γεωγραφικό προσδιορισμό της προέλευσης των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Ο οίνος, είναι ίσως το πιο γνωστό, ευρείας κατανάλωσης προϊόν ζύμωσης που καταναλώνεται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Τα ποτά είναι εμπορικά προϊόντα και η παραγωγή τους εξελίσσεται συνεχώς, με τη βιομηχανία τροφίμων ... -
Τεχνικές και μέθοδοι πιστοποίησης αυθεντικότητας οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Ο οίνος είναι ένα προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση και οικονομία, το οποίο παράγεται με αλκοολική ζύμωση σταφυλιών ή χυμού σταφυλιών. Τα τελικά χαρακτηριστικά του οίνου επηρεάζονται σημαντικά από διάφορους ... -
Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Στη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά ... -
Τρόποι αξιοποίησης αποβλήτων αινοποίησης - Νομοθεσία και πρόσφατες ερευνητικές μελέτες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-19)Ο αμπελοοινικός τομέας τα τελευταία χρόνια έρχεται αντιμέτωπος με ανησυχίες και προβληματισμούς που αφορούν την επίδραση των διεργασιών στο περιβάλλον μέσω της παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων και υποπροϊόντων. ... -
Χρήση της μεθόδου HPLC-DAD για την μέτρηση των οργανικών οξέων σε οίνους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-27)Ο οίνος αποτελείται από πολλά και διαφορετικής φύσης συστατικά. Η ανάγκη της χημικής του ανάλυσης είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ενόργανων τεχνικών αναλύσεων, για τον προσδιορισμό των συστατικών του. Στην ενόργανη ... -
Χρήση υδροβιότοπων στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-22)Η εδαφική επέκταση των οινοποιητικών περιοχών σε γεωγραφικά μέρη πέραν του παραδοσιακού ευρωπαϊκού τόξου και η άνοδος των ποσοστών κατανάλωσης του οίνου στις αναπτυσσόμενες χώρες οδήγησε σε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ...