Now showing items 1-9 of 9

    • Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου 

      Παπαβασιλείου, Σεραφείμ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
      Ο ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ...
    • Η χρήση του μαστιχόνερου στην παραγωγή του ζύθου. 

      Αντωνόπουλος, Χρήστος; Αναγνώστου, Γρηγόριος - Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-04)
      Η μαστίχα Χίου έχει μακρά ιστορία, γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό αγαθό σε πολλές και διαφορετικές περιόδους. Προέρχεται από έναν συγκεκριμένο δέντρο, που ...
    • Μελέτη της Metschnikowia pulcherrima στην παραγωγή ζύθου 

      Τόρε, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)
      Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζυθοποιίας έχει στραφεί στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και παραγωγής ζύθων με πολύπλοκα αρωματικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ζυμομύκητες, οι οποίοι σε διαφορετικές συνθήκες ...
    • Μελέτη της Torulaspora delbrueckii στην παραγωγή οίνου και ζύθου 

      Μπότσιου, Χαρά-Ναταλία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)
      Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία παραγωγής οίνου και ζύθου έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη βελτίωση των προϊόντων της, έπειτα και από απαίτηση του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα πιο εξελιγμένα και πολύπλοκα γευστικά ...
    • Μελέτη τριών ποικιλιών λυκίσκου ως προς το αρωματικό τους προφίλ: εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις 

      Παϊαυλά, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Ο λυκίσκος είναι ένα καθοριστικό συστατικό στην δημιουργία ζύθου από τα αρχαία χρόνια το οποίο προσδίδει χαρακτηριστική οσμή και γεύση στην μπύρα αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συντηρητικό. Σκοπός της συγκεκριμένης ...
    • Μεταβολές των συγκεντρώσεων των ανόργανων ιόντων σε όλες τις φάσεις της ζυθοποίησης 

      Δαυλοπούλου, Φοίβη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Ο ζύθος είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο αλκοολούχο ποτό στον κόσμο καθώς συνδυάζει μοναδικά τη χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη και την πολύ ευχάριστη γεύση. Υπάρχουν διάφορα είδη ζύθου που διαφέρουν ως προς τα οργανοληπτικά ...
    • Μικροοργανισμοί αλλοίωσης του ζύθου και τρόποι ανίχνευσης τους στο μικροζυθοποιείο 

      Μίντζας, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-30)
      Τα χαρακτηριστικά του ζύθου όπως η περιεκτικότητα του σε αιθανόλη, τα ισομεριωμένα α οξέα του λυκίσκου και οι φαινολικές του ουσίες, το διοξείδιο του άνθρακα, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών και το χαμηλό pH, τον καθιστούν ...
    • Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

      Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
    • Σύγκριση μεθόδων προσδιοριμού σακχάρων σε δείγματα ζύθου 

      Βασιλοπούλου, Ειρήνη Ευαγγελία; Μπαμιατζόγλου, Αλκμήνη Πολυξένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Ο ζύθος είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Παρασκευάζεται με τέσσερεις πρώτες ύλες : το νερό, το κριθάρι, τον λυκίσκο και τη ζύμη. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών της παραγωγής, το ...