Now showing items 1-5 of 5

    • Εντοπισμός νοθείας στα αλκοολούχα ποτά με χρήση υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας και μεταβολομικής 

      Βλαχούλης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ευεργετική για την υγεία. Ορισμένα οφέλη προέρχονται άμεσα από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άλλα από την υψηλή περιεκτικότητα των αλκοολούχων ποτών σε διάφορες πολυφαινολικές ...
    • Η χρησιμότητα των μεταβολομικών μελετών στην τεχνολογία τροφίμων 

      Πασχαλίδη, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-20)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία στοχεύει να διερευνήσει τη χρησιμότητα των μεταβολομικών αναλύσεων στην επιστήμη των τροφίμων, εστιάζοντας στις μεθοδολογίες, τις εφαρμογές και τις μελλοντικές προοπτικές της. Η μεταβολομική ...
    • Νεότερα δεδομένα για τη χρήση βιοδεικτών σε αυτοάνοσα νοσήματα 

      Κρέσπα, Κρύσα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-07)
      Η παρούσα ανασκόπηση επικεντρώνεται στη διερεύνηση νέων βιοδεικτών για τη διάγνωση αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, η Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι και η Ρευματοειδής ...
    • Νοθεία και αυθεντικότητα καφέ και τσαγιού με χρήση μη στοχευμένων αναλυτικών τεχνικών 

      Βάβουλα, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-27)
      Ο καφές και τσάι είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του κόσμου. Τα ιδιαίτερα χημικά χαρακτηριστικά τους προσφέρουν μοναδική γεύση και ιδιαίτερα αρώματα, μελέτες που έχουν γίνει και για τα δύο προϊόντα έχουν ...
    • Πεπτιδικές ενώσεις στον οίνο 

      Δημητροπούλου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)
      Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελείται από πολυάριθμες ενώσεις, διαφόρων κατηγοριών που καθεμία συνεισφέρει στο τελικό προϊόν και στην διατήρησή του κατά ...