Browsing by Keywords "Παραπροϊόντα"
Now showing items 1-8 of 8
-
Αξιοποίηση παραπροϊόντων ροδιού για το σχεδιασμό νέων προϊόντων τροφίμων με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09)Η παρούσα διατριβή έχει ως κύριο σκοπό τη μελέτη των παραπροϊόντων του ροδιού, όπως ο φλοιός, και την αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο βασιζόμενη στις αρχές της κυκλικής ... -
Αξιοποίηση υπολειμμάτων παραγωγής μανιταριών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)Τα παραπροϊόντα μανιταριών γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά στην βιομηχανία των τροφίμων. Εκτός από το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και βιταμινών που διαθέτουν, περιέχονται σε αυτά ιχνοστοιχεία, σημαντικές βιοδραστικές ... -
Βελτιστοποίηση παραλαβής φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα ρόδων, λεβάντας και ρίγανης με χρήση εκχύλισης με υπέρηχους και μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια ξεχωριστή ομάδα φυτών που βρίσκει πληθώρα εφαρμογών σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία των τροφίμων, των φαρμάκων και των καλλυντικών. Κάθε χρόνο παράγεται ένα μεγάλο ποσοστό ... -
Διερεύνηση του ρόλου των πεπτιδίων στην μπύρα και τα παραπροϊόντα ζυθοποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-09)Ο ζύθος αποτελεί ένα από τα παλαιότερα γνωστά αλκοολούχα ποτά και ενώ χρονολογείται 6000-8000 χρόνια πριν, αποτελεί ακόμα ένα πολύπλοκο προϊόν και η παραγωγή του όλο και αυξάνεται. Καθώς η βιομηχανία του ζύθου με τα ... -
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα του αρωματικού φυτού Salvia rosmarinus (δενδρολίβανου) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)Τα αρωματικά φυτά είναι γνωστά από την αρχαιότητα για την θεραπευτική τους ιδιότητα και την συμβολή τους στον τομέα της φαρμακευτικής, της διατροφής και της αισθητικής. Διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά λόγω της περιεκτικότητάς ... -
Μέθοδοι εκχύλισης και βιολογικές ιδιότητες αιθέριων ελαίων και βιοδραστικών ουσιών από παραπροϊόντα αρωματικών φυτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-23)Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τις μέθοδους εκχύλισης και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και των βιοδραστικών ουσιών που παραλαμβάνονται από τα παραπροϊόντα των αρωματικών φυτών. Τα παραπροϊόντα των αρωματικών ... -
Σύγχρονες τεχνολογίες και τάσεις για την αξιοποίηση παραπροϊόντων τροφίμων στη βιομηχανία των καλλυντικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-24)Τις τελευταίες δεκαετίες οι ανησυχίες για τα προβλήματα που προκαλούν τα παραπροϊόντα της αγροτικής βιομηχανίας στο περιβάλλον, έχουν οδηγήσει στην ανα- ζήτηση νέων τρόπων αξιοποίησής τους στα πλαίσια της βιωσιμότητας ... -
Τρόποι διαχείρισης αποβλήτων ελαιοτριβείων & διερεύνηση αξιοποίησης τους για την παραγωγή ενέργειας & χρήσιμων προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΕυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2024-01)Διατρέχοντας κανείς την ιστορία και την παράδοση της χώρας μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει το αναμφισβήτητο γεγονός πως η ελαιοπαραγωγική της διαδικασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική ανάπτυξή της. Στις μέρες ...