Now showing items 1-4 of 4

    • Διερεύνηση μεταβολών στο φάσμα FTIR σε οίνους με διαφορετικές συγκεντρώσεις τανινών 

      Πρίλλο, Ελένη; Κανελλοπούλου-Στάμου, Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
      Οι τανίνες είναι οι βασικότερες πολυφαινόλες που συναντώνται στους οίνους, κυρίως στους ερυθρούς αλλά είναι παρούσες και στους λευκούς. Η ανάλυση τους είναι σημαντική διότι συμβάλλουν στην διαμόρφωση διαφόρων οργανοληπτικών ...
    • Επίδραση των συστατικών στο φάσμα του οίνου 

      Γκαλμπένη, Ευδοξία; Τριπολιτσώτη, Άννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Στην οινολογία, θεωρούμε τον οίνο ως ένα σύνολο συστατικών που αναδιαμορφώνεται από ένα ευρύ φάσμα πολλών μεταβλητών. Σημαντικός παράγοντας που επιδρά στο τελικό προϊόν είναι η αλληλεπίδραση των συστατικών του που ...
    • Κινητικές κατανάλωσης οξυγόνου παρουσία αντιοξειδωτικών σε οίνο της ποικιλίας Ρωμέικο 

      Μαρτσάκης, Εμμανουήλ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10)
      Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν κινητικές κατανάλωσης οξυγόνου σε οίνο της ποικιλίας Ρωμέικο χρησιμοποιώντας διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της μελέτης ήταν να βρεθεί ποιο αντιοξειδωτικό ...
    • Μελέτη τανινών και προσθήκη αυτών σε ερυθρό οίνο 

      Νίκα, Μαλαματένια; Θωμοπούλου, Νικολέτα-Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-08)
      Oι τανίνες είναι ‘ενώσεις’ που ανήκουν στην κατηγορία των φαινολικών συστατικών. Η εγχώρια οινική κουλτούρα έχει αλλάξει, αλλά ο όρος «τανίνη» εξακολουθεί να είναι το πιο άγνωστο, αν και είναι τόσο σημαντικό δομικό ...