• Συγκριτική μελέτη βρώσιμων φυτικών ελαίων διασποράς με αέρια χρωματογραφία 

      Παπακωστοπούλου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)
      Τα φυτικά έλαια αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ανθρώπινης διατροφής και η αναζήτηση για περισσότερες φυτικές πηγές τροφίμων που δίνουν ενέργεια, είναι διαρκής και αυξανόμενη. Τέτοια έλαια φέρουν ουσίες ...
    • Τα trans-λιπαρά οξέα στα εδώδιμα λίπη και έλαια 

      Ρούκη, Κλεάνθη; Σφηνιά, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία από τον τομέα της χημείας τροφίμων και της ασφάλειας των προϊόντων για την παρουσία trans- λιπαρών οξέων στα τρόφιμα εξαιτίας των επιβλαβών επιπτώσεων που παρατηρούνται ...
    • Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά 

      Πεύκαρου, Κωνσταντίνα; Μυριάνθους, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
      Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά