• Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα 

      Νικολαΐδη, Τριανταφυλλιά; Τουλής, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Ο κύριος λόγος της αύξησης είναι ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε λοιμογόνους παράγοντες κατά τη ...
    • Τα τρόφιμα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο 

      Παπαδημητράκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)
      Ο καρκίνος αποτελεί τη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, ενώ οι διατροφικές συνήθειες φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο ανάπτυξής του. Στα πρώτα χρόνια της έρευνας των διατροφικών προτύπων, λίγες ...
    • Τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά και οι ωφέλειες τους για τον ανθρώπινο οργανισμό 

      Θεοδωροπούλου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12)
      Ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος αποτελείται από τρισεκατομμύρια περίπου κύτταρα, αντιμετωπίζει τρομερές απειλές, από έλλειψη τροφής έως μόλυνση από ιό. Μια άλλη σταθερή απειλή προέρχεται από χημικές ουσίες που ονομάζονται ...