Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Γλουτένη"
Αποτελέσματα 1-2 από 2
-
Επίδραση της προσθήκης αποξηραμένου βασιλικού επί των ρεολογικών ιδιοτήτων ζυμαριών άλευρου σίτου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04)Τα αρωματικά φυτά αποτελούν σημαντική πηγή βιοδραστικών ενώσεων. Η προσθήκη τους στο άλευρο σίτου κατά την παρασκευή αρτοσκευασμάτων μπορεί να αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη ουσιών με οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι ρεολογικές ... -
Η επίδραση της ποιότητας του σκληρού σίτου στην παραγωγή αλεύρου. Εφαρμογή σε τοπικό μύλο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-24)Με την παρούσα πτυχιακή γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η ποιότητα του σκληρού σίτου ο ο-ποίος αλέθεται σε έναν τοπικό αλευρόμυλο στην Αργολίδα. Το προϊόν της άλεσης του σκληρού σιταριού είναι κυρίως το σιμιγδάλι, το οποίο ...