• Ανίχνευση αντιβιοτικών στα γάλατα του εμπορίου 

      Δούκα, Αικατερίνη; Θεοδωρόπουλος, Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούσαν ανέκαθεν αλλά και συνεχίζουν να αποτελούν μία βασική τροφή για την διατροφή του ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει διότι το γάλα παρουσιάζει ιδιαίτερα θρεπτικά χαρακτηριστικά που ...
    • Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας 

      Καβουκλή, Σταυρούλα-Γεωργία; Καρδιόλακα, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
    • Η Τεχνολογία RFID στη συσκευασία τροφίμων 

      Ζαζάνη, Αργυρώ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την τεχνολογία RFID (Radio Frequency Indetification) στη συσκευασία τροφίμων. Στόχος της εργασίας είναι η επεξήγηση και η ανάλυση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, ...
    • Σχεδιασμός και παραγωγή οικογένειας συσκευασιών παραδοσιακού τσίπουρου. 

      Αρβανίτη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-26)
      Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, υπήρξε η ανάγκη της μεταφοράς, προστασίας, ανταλλαγής και διακίνησης, αγαθών και προϊόντων. Με τις βιομηχανικές επαναστάσεις η μηχανοποίηση των αγαθών και των προϊόντων, έκανε πιο ...