• Ανίχνευση αντιβιοτικών στο μέλι με την μέθοδο ELISA 

      Mαντζάνα, Χρυσούλα; Λαμπίρη, Άννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
      Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται ως φάρμακα από πολύ παλιά προκειμένου να καταπολεμήσουν λοιμώξεις και να θεραπεύσουν ασθένειες, επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια γίνεται συζήτηση ...
    • Αποκρυστάλλωση του μελιού με τη χρήση μικροκυμάτων και έλεγχος της επίδρασης αυτών στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά 

      Ράπτης, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-05)
      Η παρούσα εργασία εξετάζει την επίδραση του φούρνου μικροκυμάτων στην αποκρυστάλλωση του μελιού καθώς και στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η εργασία εξέτασε ένα σύντομο τρόπο επίτευξης της αποκρυστάλλωσης ...
    • Διερεύνηση χρήσης φασματοσκοπίας FTIR σε οινόμελο 

      Παπαϊωάννου, Παρασκευή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
      Το οινόμελο είναι ένα παραδοσιακό ποτό που προκύπτει από την αλκοολική ζύμωση μελιού με τη βοήθεια ζυμομυκήτων. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα αλκοολούχα ποτά και η παρασκευή του περιλαμβάνει την προσθήκη θρεπτικών ...
    • Η διαχείριση της προσθήκης αφομοιώσιμου αζώτου στη ζύμωση υδρόμελου 

      Γκίνης, Αλέξιος; Ρίζος, Αχιλλέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-23)
      Στην παρούσα εργασία, η οποία αποτελεί κατά βάση μια βιβλιογραφική έρευνα για την παραγωγή υδρόμελου, αρχικά παρουσιάζουμε την ιστορία, τους τρόπους παραγωγής και την σύσταση του μελιού και του υδρόμελου. Το μέλι είναι ...
    • Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου 

      Ασλόγλου, Σαββίνα; Παπαστεργιάδη, Βικεντία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...
    • Η εφαρμογή μελισσοκομικών προϊόντων στον Τομέα Υγείας 

      Παπουνίδης, Λουκάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-07)
      Στην παρούσα διπλωματική εργασία θίγεται η εφαρμογή των μελισσοκομικών προϊόντων στον Τομέα Υγείας. Συγκεκριμένα, αναλύεται η χημική σύσταση καθενός από τα οκτώ συνολικά προϊόντα της μελισσοκομίας που είναι το μέλι, το ...
    • Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού 

      Τσιλιμπίου, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
    • Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών 

      Αποστόλου, Σοφία; Βούρτης, Δημήτρης; Γρατσία, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...
    • Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας της εταιρίας Bee Blossom 

      Κατάκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10)
      Η ιδέα πίσω από την Bee Blossom αφορά τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας μελιού. Η εταιρία συνδιάζει το παραδοσιακό κρητικό μέλι με βιολογική παραγωγή και την ανάγκη της προς την ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον. Η ...
    • Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας, συσκευασιών και ιστοσελίδας για την εταιρία μελιών "ΜΠΙΖΖΖ" 

      Γρηγοράκη, Νικολία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-12)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά τη μελέτη και το σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας, των συσκευασιών και της ιστοσελίδας για προϊόντα μελιού.