• Αρωματικό προφίλ της ποικιλίας Ξυνιστέρι 

      Παπανεοφύτου, Χαράλαμπος; Ευγενίου, Μιχάλης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2025-02)
      Μέχρι να αποκτήσει την ανεξαρτησία της η Κύπρος την δεκαετία του 60, κατά μεγάλο ποσοστό ο αμπελώνας της χώρας κυριαρχούσε κυρίως από την ερυθρή γηγενή ποικιλία Μαύρο, το οποίο θεωρείτο ο βασιλιάς του Κυπριακού αμπελώνα ...
    • Μελέτη της επίδρασης διαφορετικών παλμών στην τεχνητή παλαίωση αποσταγμάτων με τη χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου 

      Μεϊντάνης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2025-03)
      Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης διαφορετικών παλμών στην τεχνητή παλαίωση αποσταγμάτων με τη χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου. Αυτό θα επιτευχθεί μελετώντας από την μια μεριά ...
    • Μελέτη του προφίλ οίνων από Ασύρτικο Σαντορίνης προερχόμενων από διαφορετικές χρονιές 

      Γεωργάκης, Κωνσταντίνος; Τσιντώνης, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11-04)
      Σημαντική θέση ανάμεσα στις λευκές αυτόχθονες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα κατέχει το Ασύρτικο. Στο ιδιαίτερο terroir της Σαντορίνης από την οποία προέρχεται δίνει οίνους εξαιρετικής ποιότητας, με ισχυρή ...
    • Σύγκριση μηχανικών μεθόδων τεχνητής παλαίωσης 

      Ψαρογιάννη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10)
      Η οινοποίηση έχει τις ρίζες της στη Νεολιθική εποχή, όταν η καλλιέργεια της αμπέλου διαδόθηκε από τον Καύκασο στη Μεσόγειο. Το ορόσημο της χρήσης δρύινων βαρελιών τον 1ο αιώνα π.Χ. βελτίωσε τη συντήρηση και τη μεταφορά ...
    • Τεχνητή παλαίωση Ζιβανίας με χρήση παλλόμενων ηλεκτρικών πεδίων 

      Συμεού, Νίκη; Τσουκκαλλάς, Γιώργος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-17)
      Η παλαίωση στα ποτά προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, και αναλόγως των διαδικασιών προς την υλοποίηση της, το απόσταγμα αποκτά την δική του προσωπικότητα. Λόγω της ιδιαιτερότητας των παλαιωμένων αποσταγμάτων, υπάρχουν ...