• Διαχείριση αποβλήτων απόσταξης 

      Γκαγκαράκη, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διαχείριση των αποβλήτων απόσταξης ποτοποιίας. Η νομοθεσία που αφορά τη διαχείριση αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη μέλη της είναι αυστηρή. Θέτει νόμους που αφορούν ...
    • Εντοπισμός νοθείας στα αλκοολούχα ποτά με χρήση υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας και μεταβολομικής 

      Βλαχούλης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ευεργετική για την υγεία. Ορισμένα οφέλη προέρχονται άμεσα από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άλλα από την υψηλή περιεκτικότητα των αλκοολούχων ποτών σε διάφορες πολυφαινολικές ...
    • Νομοθεσία αποσταγμάτων 

      Καλογερά, Βασιλική; Κουτσοχέρα, Ευθαλία Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-24)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα: «Νομοθεσία Αποσταγμάτων» καταγράφει βιβλιογραφικά όλους τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες που αφορούν την παραγωγή και φορολογία των αλκοολούχων ποτών. Η πρώτη επίσημη αναφορά που ...
    • Ο πληθωρισμός στα ποτά στην Ελλάδα & στην Ευρώπη 

      Ταπεινού, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
      Ο πληθωρισμός είναι ένα οικονομικό φαινόμενο που εμφανίζεται σε διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Ευρωζώνη είναι επιθυμητό στη σύγχρονη εποχή να διατηρείται ...
    • Οι ζύμες στην οινολογία και στην ποτοποιία 

      Κουμπούρας, Αντώνης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
      Η αλκοολική ζύμωση είναι ίσως ο αρχαιότερος βιοτεχνολογικός μετασχηματισμός στην ανθρώπινη ιστορία. Οι χημικές αναλύσεις αρχαιολογικών δειγμάτων στην Κίνα, το Ιράν, την Αίγυπτο ή τη Γεωργία εντοπίζουν την παραγωγή οίνου ...
    • Ποσοτικοποίηση των πτητικών ουσιών από αλκοολούχα ποτά με αέρια χρωματογραφία 

      Κώτσια, Χαρίκλεια (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-21)
      Ερευνητική πτυχιακή στην οποία γίνεται ποσοτικοποίηση κάποιων πτητικών αρωματικών συστατικών που καθορίζουν το άρωμα των αλκοολούχων ποτών με χρήση αέριας χρωματογραφίας.