• Αναζήτηση πρωτόζωων σε νωπά λαχανικά προοριζόμενα για ανθρώπινη κατανάλωση 

      Κυρίτση, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Η χαμηλή θερμιδική αξία των λαχανικών σε συνδυασμό την με την υψηλή διατροφική αξία τους, βοηθούν στην παρότρυνση κατανάλωσής τους ως συνοδευτικό με κάθε κυρίως γεύμα. Τα ωμά λαχανικά μπορεί να είναι πιθανή πηγή βακτηριακών, ...
    • Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος 

      Παντελοπούλου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)
      Είναι γνωστό πλέον, πως ο ορός γάλακτος ή αλλιώς τυρόγαλα αποτελεί ένα διατροφικά ωφέλιμο παραπροϊόν της γαλακτοβιομηχανίας για τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι το τυρόγαλα είναι ρυπογόνος παράγοντας και η ανεξέλεγκτη απόρριψή ...