• Διερεύνηση της μικροβιακής ποικιλότητας των θαλασσινών 

      Καραλή, Μαρία Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση των βασικότερων αλλοιογόνων και παθογόνων βακτηρίων που συνθέτουν την μικροβιακή χλωρίδα της κλάσης των μαλακίων. Τα μαλάκια ως μέλος των θαλασσινών αποτελούν ...
    • Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος 

      Μπέκα, Στέλλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)
      Ο ορός του γάλακτος ή τυρόγαλα είναι το υδάτινο μέρος, το οποίο απομένει έπειτα από την παρασκευή του τυριού και ενώ χαρακτηρίζεται ως υποπροϊόν της τυροκομίας μπορεί έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία να επαναχρησιμοποιηθεί ...
    • Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης των συστατικών χαρουπιού 

      Αποστόλου, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση της αντιμικροβιακής δράσης που παρουσιάζουν τα συστατικά του ελληνικού χαρουπιού έναντι τεσσάρων παθογόνων βακτηριακών στελεχών, της Escherichia coli, του ...
    • Τελευταίες εξελίξεις στη μοντελοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα 

      Σαμιώτη, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-08)
      Η Προγνωστική Μικροβιολογία (Predictive Microbiology) είναι ένας κλάδος της μικροβιολογίας ο οποίος εμπλέκει και τα μαθηματικά και ήδη μετρά 30 χρόνια. Ο στόχος της ήταν και παραμένει να «μαθηματικοποιήσει», δηλαδή να ...