• Εδώδιμες μεμβράνες από ελληνική σαλάτα 

      Ρόζου, Αναστασία; Ζορμπά, Δανάη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Ο ρόλος της συσκευασίας τροφίμων είναι πολύπλευρος, βασικός στόχος του οποίου η συ-νολική προστασία του προϊόντος τόσο από εξωγενείς όσο και από ενδογενείς παράγοντες. Η εκτεταμένη χρήση μη ανανεώσιμων και μη βιοαποικοδομήσιμων ...
    • Η Τεχνολογία RFID στη συσκευασία τροφίμων 

      Ζαζάνη, Αργυρώ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την τεχνολογία RFID (Radio Frequency Indetification) στη συσκευασία τροφίμων. Στόχος της εργασίας είναι η επεξήγηση και η ανάλυση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, ...
    • Υπερυδρόφοβες επικαλύψεις συσκευασιών τροφίμων 

      Τέττη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-11)
      Η απώλεια και η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας που έχει σημαντικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος καθώς επιδεινώνει ζητήματα όπως την επισιτιστική ανασφάλεια, ...