• Βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο 

      Μενοίκου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο. Η τοξικότητα ενός τροφίμου αναφέρεται στην παρουσία ουσιών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, ...
    • Διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων 

      Άστον, Στέλλα Ανν; Ρηγόπουλος, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Η τοξικότητα των τροφίμων οφείλεται σε επιβλαβείς για τον άνθρωπο ουσίες. Διακρίνονται: i) σε θρεπτικά συστατικά, ...
    • Καρκίνος του πνεύμονα σε εργαζόμενους ύστερα από έκθεση σε επικίνδυνα και τοξικά υλικά 

      Δαφνή, Μαριάννα Φωτεινή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
      Οι εργαζόμενοι μέσα στο χώρο της εργασίας τους έρχονται σε επαφή με πληθώρα παραγόντων οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν βλαπτικοί για την υγεία τους. Οι παράγοντες αυτοί μπορούν να εισέλθουν διαμέσου της εισπνοής, της ...
    • Τοξικές ουσίες στην αγροδιατροφική αλυσίδα και μέθοδοι ανίχνευσης 

      Καντάρη, Βασιλική-Γεωργία; Χάλαρη, Βικτωρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)
      Στη σημερινή εποχή, η γεωργία και η κτηνοτροφία έχουν εντατικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση, αλλά και για να αυξηθεί η ποιότητα και να μειωθούν οι πιθανές απώλειες από ασθένειες των ...